Податоци за GTIN 05319990088024

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319990088024     
Име на брендот РИО КАФЕ
Име на брендот (латиница) RIO CAFFE CUBANITA
Име на производот печено мелено кафе 200g
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците РИО ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319990088000
Име на производителот РИО ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5319990088000
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50200000 - Пијалоци

Класа: 50201700 - Кафе/чај/замена за кафе/чај

Група (brick): 10000111 - Кафе - мелено/во зрна
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Мешавина од печено мелено кафе

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 200 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 21/12/2017
Датум кога производот станува достапен 21/12/2017
Датум на последна промена на производот 27/12/2017
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
По отварањето да се чува на суво место на собна температура.


Упатство за подготовка на производот
Подготовка
Во 1 dl студена вода додајте полна лажичка мелено кафе, засладете по желба и оставете го да зоврие.

Состав и алергени

Состојки
Состојки
Кафе (90%), житарка ('рж 10%).


Алергенси
  • житарици кои содржат глутен (пченица, рж, јачмен, овес)
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1917 kJ/458 kcal
Масти15.4 g
Заситени Масни Киселини6.83 g
Јаглехидрати64.3 g
од кои шеќери4.9 g
Протеини12.5 g
Сол0.1 g