Податоци за GTIN 05319990088482

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319990088482     
Име на брендот БРАВО ПРЕМИУМ
Име на брендот (латиница) BRAVO PREMIUM
Име на производот кафе 200 g
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците РИО ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319990088000
Име на производителот РИО ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5319990088000
Интерен идентификациски број на производот 549
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50200000 - Пијалоци

Класа: 50201700 - Кафе/чај/замена за кафе/чај

Група (brick): 10000111 - Кафе - мелено/во зрна
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Пакувано мелено кафе 200г

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Висина 210 mm
Ширина 140 mm
Длабочина 80 mm
Бруто тежина 206 g
Нето тежина 200 g
Нето содржина Пакувано мелено кафе 200г
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 1 годинa
Датум на внес на валидни информации за производот 25/09/2014
Датум кога производот станува достапен 25/09/2014
Датум на последна промена на производот 27/12/2017
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Минимална температура на која производот може да се складира 0 C
Максимална температура на која производот може да се складира 40 C
Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Се чува на темно и суво место


Упатство за подготовка на производот
Подготовка
Во 1дл ладна вода додадете полна лажичка мелено кафе, засладете по ваш вкус и оставете го да зоврие

Состав и алергени

Состојки
Состојки
Печено мелено кафе


Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1907 kJ/456 kcal
Масти17.25 g
Заситени Масни Киселини7.96 g
Јаглехидрати56 g
од кои шеќери0.41 g
Протеини16.45 g
Сол0.0585 g