Податоци за GTIN 05318000006423

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000006423     
Име на брендот HERBA NATURA
Име на брендот (латиница) HERBA NATURA
Име на производот масло од семки од грејпфрут\grapefruit seed oil
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000006409
Име на производителот ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5318000006409
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
51000000 - Здравство

Фамилија: 51100000 - Третмани/помагала за лекување

Класа: 51102600 - Лекови на база на цвеќа/хомеопатски/хомоеопатски

Група (brick): 10000861 - Лекови на база на цвеќиња
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Маслото од семки од грејпфрут е природен антибиотик и антиоксиданс, чија основна состојка биофлавоноид делува антивирусно, антибактериски, антигфунгално и антипаразитски и го зајакнува имунитетот. Ова масло е познато како најдобар природен антибиотик и природен лек против инфекции, а истовремено е најдобар согорувач на масните наслаги.
The Grapefruit seed oil is a most powerful natural antibiotic and antioxidant whose main ingredient bioflavonoids act antiviral, antibacterial, antiparasitic and antifungal and strengthens immunity. This oil is known as the best natural antibiotic and natural medicine against infections and is also the best fat burner. It is produced by cold extraction method, 100% natural.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 10 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 28/01/2019
Датум кога производот станува достапен 28/01/2019
Датум на последна промена на производот 28/01/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Маслото од семки од грејпфрут се користи особено при: грип, вироза, настинка; гингивитис, парадентоза и афти во усната шуплина; воспаление на горни и долни дишни патишта; кашлица и инфекции; бактериски инфекции: ешерихија коли, стрептококи, стафилококи, херпес симплекс, салмонела, листерија, легионела, хеликобактер и др.; ХПВ вирус и габични инфекции, особено кандида; гастроинтестинални нарушувања; намалување на нивото на лошиот холестерол; слабеење и согорување на масните наслаги.
The Grapefruit seed oil is used for: influenza virus infection, colds; gingivitis, periodontitis and aphthae in the oral cavity; inflammation of the upper and lower respiratory tract; cough and infections; bacterial infections: Escherichia coli, streptococcus, staphylococcus, herpes simplex, Salmonella, Listeria, Legionella, and others; HPV virus and fungal vaginal infections , especially candida); gastrointestinal disorders; Helicobacter; weight and fat reduction.


Состав и алергени

Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти