Податоци за GTIN 05310073007161

Податоци за производот




Глобален број на трговската единица 05310073007161     
Име на брендот СИЛК ПАНТЕНОЛ
Име на брендот (латиница) SILK PANTHENOL
Име на производот SILK Пантенол спреј 5% за нега на сува, груба и испукана кожа 125 ml
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ГАЛАФАРМ ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5310073000001
Име на производителот ГАЛАФАРМ ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5310073000001
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
51000000 - Здравство

Фамилија: 51100000 - Третмани/помагала за лекување

Класа: 51103000 - Средства за нега на кожа/теме на глава

Група (brick): 10000891 - Средства за општа повеќенаменска нега на кожа и теме на глава
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
SILK® ПАНТЕНОЛ раствор и спреј 5% за нега на сува, груба и испукана кожа Пантенол или Про-витамин Б5 е природен витамин добиен од растенија, кој што поседува многубројни позитивни дејства врз кожата, косата и ноктите. Навлегува длабоко во кожата каде што се абсорбира во клетките и преминува во својата активна форма, пантотенска киселина (Про-витамин Б5) при што и ја надополнува природната влажност на кожата, ја омекнува и и го враќа младешкиот изглед. Пантенолот е моќен хумектант кој помага во олеснување на симптомите при поблаги кожни иритации и воспаленија предизвикани при бричење, депилација или други козметички третмани. - Помага при обновување на кожата и одржување на нејзината природна влажност и еластичност, особено по изложување на сончеви зраци - Ја смирува и омекнува кожата после бричење или депилација - Се препорачува и за нега на сува и оштетена коса. - Oсобено практичен за прецизно дозирање Пакување: Раствор/спреј 100 ml/ 120ml

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 125 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 14/03/2016
Датум кога производот станува достапен 14/03/2016
Датум на последна промена на производот 14/03/2016
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Состав и алергени

Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

  




 • СИЛК ПАНТЕНОЛ SILK Пантенол спреј 5% за нега на сува, груба и испукана кожа 125 ml

 • СИЛК ПАНТЕНОЛ SILK Пантенол раствор 5% за нега на сува, груба и испукана кожа 100 ml

 • СЕНСИЛИС ФУТ КЕР FOOT CARE лосион за дезодорирање на стапала 120 ml

 • СЕНСИЛИС ФУТ КЕР FOOT CARE пудра за стапала 90g

 • СЕНСИЛИС ФУТ КЕР FOOT CARE гел против потење на стапала 100 ml

 • СЕНСИЛИС ФУТ КЕР FOOT CARE петадерм маст за груба и здебелена кожа на стапала 100 ml

 • СЕНСИЛИС ФУТ КЕР FOOT CARE крема за суви и испукани пети 100 ml

 • СЕНСИЛИС ХЕНД АНД НАИЛ КЕР HAND & NAIL CARE CREAM 250 ml

 • СЕНСИЛИС ХЕНД АНД НАИЛ КЕР HAND & NAIL CARE CREAM 100 ml

 • СЕНСИЛИС БОДИ КЕР BODY CARE вазелин со невен и д-пантенол 100 ml

 • СЕНСИЛИС БОДИ КЕР BODY CARE вазелин со невен и д-пантенол 100 ml

 • СЕНСИЛИС БОДИ КЕР BODY CARE вазелин со невен и д-пантенол 50 ml

 • СЕНСИЛИС БОДИ КЕР BODY CARE талк пудра 90 g

 • СЕНСИЛИС БОДИ КЕР BODY CARE масажна крема 250 ml

 • СЕНСИЛИС БОДИ КЕР BODY CARE масажна крема 100 ml

 • СЕНСИЛИС МАМ КЕР MAM CARE крема за зацврстување на кожа со стрии и целулит 250 ml

 • СЕНСИЛИС МАМ КЕР MAM CARE крема за зацврстување на кожа со стрии и целулит 100 ml

 • СЕНСИЛИС МАМ КЕР MAM CARE маст за нега на брадавици 25 ml

 • СЕНСИЛИС МАМ КЕР MAM CARE ланолин 25 ml