Податоци за GTIN 05318000006416

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000006416     
Име на брендот HERBA NATURA
Име на брендот (латиница) HERBA NATURA
Име на производот масло од ѓумбир\ginger oil
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000006409
Име на производителот ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5318000006409
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
51000000 - Здравство

Фамилија: 51100000 - Третмани/помагала за лекување

Класа: 51102600 - Лекови на база на цвеќа/хомеопатски/хомоеопатски

Група (brick): 10000861 - Лекови на база на цвеќиња
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Маслото од ѓумбир е природен антиоксиданс, кој го чисти организамот и влијае на зајакнување на имунитетот. Има изразени својства на дигестив, аналгетик, антиеметик, антисептик, карминатив, експекторант, диафоретик, нервин, афродизијак и стимулант.
Ginger oil is a natural antioxidant, which cleanses the organism and strengthens the immunity. It has strong attributes as a digestive, analgetic, antiemetic, antiseptic, carminative, expectorant, diaphoretic, nerviano, aphrodisiac and stimulant. It’s produced by a method of distillation, a 100% natural.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 10 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 28/01/2019
Датум кога производот станува достапен 28/01/2019
Датум на последна промена на производот 28/01/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Маслото од ѓумбир се користи при: дигестивни тегоби (болки во желудникот, гастритис, хеликобактер, нaдуеност на цревата, грчеви); мачнини и повраќање (при патување, постоперативно, постхемотераписки, кај трудници); труење со храна; менструални проблеми (нередовни и болни менструални циклуси); импотенција и прерана ејакулација; воспаление и болка на мускулите; артритис и реума; мигрена и главоболка; респираторни проблеми (настинка, грип, кашлица, бронхит, астма); стрес, депресија, нервоза.
Ginger oil is used in: digestive upsets (stomach pain, gastritis, Helicobacter, distension of the intestines, cramps); nausea and vomiting (when traveling, post surgery, post chemotherapy, in pregnant women); food poisoning; menstrual problems (irregular or painful menstrual cycles); impotence and premature ejaculation; inflammation and muscle pain; arthritis and rheumatism; migraine and headache; respiratory problems (the common cold, influenza, cough, bronchitis, asthma); stress, depression, anxiety.


Состав и алергени

Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти