Податоци за GTIN 05318000006430

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000006430     
Име на брендот HERBA NATURA
Име на брендот (латиница) HERBA NATURA
Име на производот масло од семки од кајсија\apricot kernel oil
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000006409
Име на производителот ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5318000006409
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
51000000 - Здравство

Фамилија: 51100000 - Третмани/помагала за лекување

Класа: 51102600 - Лекови на база на цвеќа/хомеопатски/хомоеопатски

Група (brick): 10000861 - Лекови на база на цвеќиња
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Маслото од семки од дива кајсија е еден од најмоќните природни антиоксиданси. Изобилува со витаминот Б17 (познат уште и како Амигдалин), како и со останатите витамини од групата Б (Б1, Б2, Б6), витамините А, Ц, К и Е, линолната и олеинските есенцијални масни киселини (Омега 6 и Омега 9), минерали (калиум, магнезиум, фосфор) и многу други хранливи материи.
The Apricot kernel oil is one of the most powerful natural antioxidants. Rich in vitamin B17(also known as Amygdalin), as well as other vitamins B (B1, B2, B6), A , C, K and E, linolenic and other essential fatty acids (Omega 6 and Omega 9) , minerals (potassium, magnesium, phosphorus) and many other nutrients. It is produced by cold extraction method, 100% natural.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 10 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 28/01/2019
Датум кога производот станува достапен 28/01/2019
Датум на последна промена на производот 28/01/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Маслото од семка од дива кајсија се користи при: превенција на тумори; проблеми со астма; силно изразена кашлица и бронхит; проблеми со опстипација (како лаксатив) егземи, дерматитис, акни и отстранување на лузни; хранење на сува и повозрасна кожа; губење на косата и за зајакнување на фоликулите на косата.
The Apricot seed oil is used in: prevention of cancer; problems with asthma; strong cough and bronchitis; problems with constipation (as a laxative); eczema, dermatitis, acne and removal of scars; nourishing dry and older skin; hair loss and strengthening of hair follicles.


Состав и алергени

Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти