Податоци за GTIN 05318000006454

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000006454     
Име на брендот HERBA NATURA
Име на брендот (латиница) HERBA NATURA
Име на производот масло од диво оригано\wild oregano oil
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000006409
Име на производителот ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5318000006409
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
51000000 - Здравство

Фамилија: 51100000 - Третмани/помагала за лекување

Класа: 51102600 - Лекови на база на цвеќа/хомеопатски/хомоеопатски

Група (brick): 10000861 - Лекови на база на цвеќиња
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Маслото од диво оригано е природен антиоксиданс и прочистувач, чија основна состојка карвакрол делува антивирусно, антибактериски, антигфунгално и го зајакнува имунитетот.
The Wild Oregano Oil is a natural antioxidant and purifier, whose main ingredient carvacrol strengthens immune system. It is produced by a method of distillation, a 100% natural.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 10 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 28/01/2019
Датум кога производот станува достапен 28/01/2019
Датум на последна промена на производот 28/01/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Маслото од диво оригано се користи при: уништување на микроорганизмите кои предизвикуваат настинка и грип; проблеми со дишните патишта и кашлица, го зајакнува респираторниот систем и ги разредува спазмите и бронхијалниот секрет; воспаление на синусите; проблеми со дигестивниот систем (дијареа, надуеност); бактериски и габични инфекции: ешерихија коли, стрептококи, стафилококи, салмонела, листерија, кандида и др.
The Wild Oregano Oil is used in: colds and flu; respiratory problems and cough, strengthens the respiratory system and dilute spasms and bronchial secretions; sinusitis; problems with the digestive system (diarrhea, bloating); bacterial and fungal infections, E. coli, Streptococcus, Staphylococcus, Salmonella, Listeria, Candida and others.


Состав и алергени

Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти