Податоци за GTIN 05318000006447

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05318000006447     
Име на брендот HERBA NATURA
Име на брендот (латиница) HERBA NATURA
Име на производот масло од црно семе\black cumin oil
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5318000006409
Име на производителот ХЕРБА НАТУРА ДООЕЛ - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5318000006409
Статус на производот Корекција на податоците за производот
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
51000000 - Здравство

Фамилија: 51100000 - Третмани/помагала за лекување

Класа: 51102600 - Лекови на база на цвеќа/хомеопатски/хомоеопатски

Група (brick): 10000861 - Лекови на база на цвеќиња
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Маслото од црно семе е најсилен природен зајакнувач на имунолошкиот систем, кој има изразено антиалергиско, антибактериско, антивирусно, антифунгално, антивоспалително, антипиретично и др. дејства. Особено се препорачува како превенција во сезона на грип и настинка. Содржи Омега 6 и Омега 9 масни киселини, потоа калциум, цинк, бакар, железо, фосфор, витамините Б1, Б2, Б3, Б6 и Б9 и други витамини и минерали, а главна состојка е Thymoquinon. Се добива со метод на ладна екстракција, 100% природно.
Black cumin oil is a natural strengthener of the immune system, which has proven antiallergic, antibacterial, antiviral, antifungal, anti-inflammatory, antipyretic and others properties. Especially is recommended for flu and cold prevention. It contains Omega 6 and Omega 9 fatty acids then calcium, zinc, copper, iron, phosphorus, vitamins B1, B2, B3, B6 and B9 and other vitamins and minerals, and the main ingredient is Thymoquinon. It is obtained by cold extraction method, 100% natural.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 10 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 28/01/2019
Датум кога производот станува достапен 28/01/2019
Датум на последна промена на производот 28/01/2019
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Маслото од црно семе се користи при: автоимуни заболувања; намалување на симптомите на алергии; намалување на последиците од хемотерапија и зрачење; дијабетис и стабилизирање на крвниот притисок; детоксификација на организмот; смирување на кашлица и астма; покачена телесна температура; ревматски и мускулноскелетни нарушувања; регулирање на холестеролот, мастите и триглицеридите во крвта; регулирање на работата на дигестивниот тракт; невролошки пореметувања и артритис; габични инфекции, псоријаза и дерматитис и др.
Black cumin oil is used in: autoimmune diseases; reduction of allergy symptoms; reduce the effects of chemotherapy and radiation; diabetes and stabilize blood pressure; detoxification of the body; soothing cough and asthma; fever; rheumatic and musculoskeletal disorders; regulation of cholesterol; fat and triglyceride levels; regulating the work of the digestive tract; neurological disorders and arthritis; fungal infections, psoriasis and dermatitis.


Состав и алергени

Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти