Податоци за GTIN 05319991050457

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319991050457     
Име на брендот Лаки Грисини
Име на брендот (латиница) Laki Grisini
Име на производот Грисини 120 гр.\Grissini 120 gr
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ЛАКИ-ГРИЦ ДООЕЛ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319991050006
Име на производителот ЛАКИ-ГРИЦ ДООЕЛ
GLN на производителот 5319991050006
Статус на производот Додаден за прв пат
Карактеристики  
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
50000000 - Храна/Пијалоци/Тутун

Фамилија: 50180000 - Леб и пекарски производи

Класа: 50182300 - Различни пакувања на леб/пекарски производи

Група (brick): 10000598 - Различни пакувања на леб/пекарски производи

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Нето тежина 50 g
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Датум на внес на валидни информации за производот 14/02/2020
Датум кога производот станува достапен 17/09/2019
Датум на последна промена на производот 14/02/2020
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Состав и алергени

Состојки
Состојки
Брашно 63.75%, палмино масло 25.54%, сол 3%, пециво 0.25%, кикиритка 1%, сусам 2%, адитиви 4.46%.


Алергенси
  • кикиритки и нивни производи
  • сусамово семе и производи
Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти

Нутрицистички податок100 g/ml
Енергетска вредност (kJ/kcal)1937.19 kJ/463 kcal
Масти29 g
Јаглехидрати51 g
Протеини8.6 g