Податоци за GTIN 05319990648075

Податоци за производот
Глобален број на трговската единица 05319990648075     
Име на брендот Clean
Име на брендот (латиница) Clean
Име на производот течен сапун плав 500ml\liquid soap mountain fresh 500ml\sapuni i lëngshëm 500ml
Тип на бар код симбологија GS1-13 (EAN-13)
Земја на потекло (ISO код) Македонија
Земји каде што се продава производот
MK,
Име на компанијата провајдер на податоците ФОБАС КОМПАНИ ДОО - СКОПЈЕ
GLN на компанијата провајдер на податоците 5319990648006
Име на производителот ФОБАС КОМПАНИ ДОО - СКОПЈЕ
GLN на производителот 5319990648006
Статус на производот Додаден за прв пат
 
       

Индикатори

Дали производот е наменет за крајниот потрошувач (на местото на продажба)?

Дали производот е на основно ниво во хиерархијата на производи?


Дали производот е со променлива мера?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на нарачка (да биде нарачан)?

Дали производот може да биде вклучен во процесот на испорака (дистрибуција)?

Дали производот може да се фактурира?

Опис и класификација


Категоризација на производот
Сегмент:
53000000 - Средства за лична нега и хигиена

Фамилија: 53130000 - Производи за нега на кожа

Класа: 53131300 - Производи за миење на кожа

Група (brick): 10000330 - Лична хигиена - производи за миење/сапуни
Декларација на производот (без состојки)
Декларација
Течниот сапун Клин е одлично средство за миење на рацете и телото. Во неговиот козметички состав содржи компоненти кои ја одржуваат влажноста на кожата и ја штитат од сушење.
Sapuni i lëngshëm "Clean" është një preparat i shkëlqyer per larjen e duarve dhe trupit. Perberesit e tij kozmetikë mbrojnë dhe lagështojnë fekumn duke ruajtur balancin e saj fiziologjik për të knjuar nje ndjenje butesie dhearome delikate.
The liquid soap "Clean" is an excellent product for hands and body washing. The cosmetics ingredients keep the skin soft.

Пакување на производот

Хиерархиска конфигурација на производот Единечен производ
Волумен 500 ml
Дали производот има пакување кое се враќа?
Дали пакувањето се рециклира?
Дали производот доделен batch/lot?
Дали производот може да се врати доколку не е продаден?

Датуми и животен век на производот


Период во кој се гарантира употребливоста на производот 3 години
Датум на внес на валидни информации за производот 21/10/2015
Датум кога производот станува достапен 20/10/2015
Датум на последна промена на производот 21/10/2015
Сезона во која е достапен производот? цела година

Складирање и користење


Упатство за складирање/користење
Упатство за складирање/користење
Сапунот се нанесува врз мократа кожа и се исплакнува со вода.
Put the soap over the wet skin and wash it with clean water.


Состав и алергени

Состојки
Состојки
Aqua,Sodium Laureth Sulfate.Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine,Glycol Distearate,Cocamide MEA,Laureth 10, Methyl Paraben,2-bromo-2 nitropropane-1,3-diol,Tetrasodium EDTA,Sodium Chloride,Glycerin,Citric Acid.Parfume, CI47005
Aqua,Sodium Laureth Sulfate.Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine,Glycol Distearate,Cocamide MEA,Laureth 10, Methyl Paraben,2-bromo-2 nitropropane-1,3-diol,Tetrasodium EDTA,Sodium Chloride,Glycerin,Citric Acid.Parfume, CI47005


Агенција која го контролира дефинирањето на алергенсите Агенција за храна и ветеринарство
Дали производот е вегетаријански?
Дали производот е вегански?
Дали производот е посен?
Дали производот содржи опасна супстанција?
Дали производот е органски?

Нутритивни факти